Meta Vasipari Kft.

Rólunk

Üdvözöljük a META Vasipari Kft. honlapján!

A META Vasipari Kft. fémszekrény GYÁRTÓ cég, mely a fém öltözőszekrény, értékmegőrző, iratszekrény, öltözőpad, szerszámtároló, egyedi fémszekrény és számos egyedi termék piacvezetője hazánkban a gyártás területén.

A cég önálló története 1992-re nyúlik vissza amikor a szövetkezeti törvény adta lehetőséggel 22 tulajdonos kivált a Metakémia Szövetkezetből és megalapította a META Vasipari Szövetkezetet. Az eredeti cég székhelye és az itt dolgozó emberek lakóhelye meghatározta az új vállalkozás helyét is. Ez hatással volt arra, hogy az 1996-tól teljesen különálló telephely is Körösladányban került kialakításra, Békés Megyében. Ez a szervezeti és működési forma megmaradt 1999-ig, amikor is kft.-vé alakulva, META Vasipari Kft. néven folytatta tovább a megkezdett tevékenységet, s folytatja mind a mai napig.

Már a kezdetekkor is a fémszekrények és fémbútorok gyártása volt a fő cél, ami a mai napig is megmaradt. Kezdetben még legnagyobb részben viszonteladókon keresztül kerültek értékesítésre a termékeink, míg a 2000-es évek elejétől egyre inkább előtérbe került a direkt kereskedelem közvetlenül a végfelhasználókkal. Jelenleg pedig a termékek közel 90%-a közvetlenül kerül a felhasználókhoz.

2013-tól a földrajzi elhelyezkedés előnyeit kihasználandó, cégünk leányvállalatot alapított Romániában META Vestiare S.R.L. néven (www.metavasipar.hu.ro), mely a Magyarországon gyártott saját termékeinket értékesíti. Ott gyártás nem történik, csak kereskedelem van. Így a Románia felől érkező igényeket már ezen a leányvállalaton keresztül elégítjük ki.

Fennállásuk több mint 30 éve alatt folyamatosan fejlesztettük gépeinket és a lehetőségekhez mérten növeltük a gyártó területet is. Így váltották fel a kezdeti 1 művelet elvégzésére alkalmas présgépeket az NC és CNC vezérlésű stancoló és hajlító gépek. Ezekhez természetesen több hely is kellett, amit a gyártó – és a hozzá kapcsolódó raktár – területek növelésével tettünk kényelmesen használhatóvá és jól átláthatóvá.

Termékeinket minden esetben pont-hegesztéssel vagy hegesztéssel állítjuk össze, biztosítva ezzel a megfelelő stabilitást és a minőséget. A felületet egy tisztítás, foszfátozás és vegyi passziválás után elektrosztatikus porszórás segítségével „festjük”, ami a mai kornak megfelelő és hosszútávon esztétikus felületet biztosít a termékeknek. Saját porszóró üzemünkben lehetőségünk van a színek széles palettáját felhasználva olyan színű termékeket gyártani amilyenek a vevői igényeknek megfelelőek, ezzel is növelve a termékek esztétikai értékét.

A minőségnek mindig is elkötelezett hívei voltunk, vagyunk és leszünk is. Ezért rendelkezünk a termékeinkre KERMI minőségi tanúsítványokkal, és ezért vagyunk hívei az ISO rendszereknek is. A 2000-es évek elején vezettük be az ISO9001 és ISO14001-es rendszert, hogy a folyamataink szabályozottsága és átláthatósága írásba legyen foglalva, és külső cég által minősítve is legyen. Ezeket a rendszereket folyamatosan fenntartjuk, a szükséges ellenőrzéseket és minősíttetéseket időről-időre el is végezzük. Ezzel biztosítjuk vevőink számára, hogy mindig azonos minőséget produkálunk egy fenntartható fejlődés keretében. Törekszünk arra, hogy az ökológiai lábnyomunk a lehető legkisebb legyen, ezzel is óvjuk környezetünket a jövő nemzedék számára.

Cégünk nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra is. Ennek keretén belül támogatunk:

  • helyi civil szervezeteket (pl.: nyugdíjasok, citerazenekar, mazsorett csoport),
  • gyermeksegélyező alapítványokat, és
  • sport klubokat a TAO rendszeren keresztül.

Mindemellett nagy gondot fordítunk munkatársaink továbbképzésére és megbecsülésére, lehetőségeinkhez mérten szervezett közös programokat tartunk. A társaságunk hagyományait kiemelten őrizzük.

ISO Tanúsítványunk:

ISO Tanúsítvány

Támogatások:

×

Cart